Zápis ze 7.jednání výboru dne 29.03.2022 v Plané

Přítomni: L, J, M,

Program:

  1. Kontrola úkolů
  2. Školení – Šlechtění českého norika
  3. Evidenční knihy hřebců
  4. Exkurze Dobšiná (Slovensko)
  5. Různé

Ad 1. Kontrola úkolů

  1. Vesty s logem ASCHK jsou k dispozici za 800 Kč. Výbor zajistí vzorek na vyzkoušení velikosti.

  2. Členský poplatek do ASCHK byl odeslán včetně seznamu členů. Aktuálně má Svaz 40 členů.

  3. Ročenka Svazu chovatelů a přátel norika za rok 2021 je v tisku. Bude k dispozici na školení v Písku. Součástí ročenky je platný šlechtitelský program českého norika a výsledky kontroly dědičnosti.

Ad 2. Školení – Šlechtění českého norika

Na školení v Písku je přihlášeno zatím 10 účastníků, členů Svazu. Uzávěrka přihlášek bude v neděli 03.04.2022. Začátek v 10:00, konec předpokládáme kolem 15.hodiny. Oběd bude zajištěn v prostorách ZH Písek.

Ad 3. Evidenční záznamy hřebců na stanici

Výbor schválil formu Evidenční knihy hřebce na stanici, která by měla být doplňkem připouštěcího rejstříku a měla by doprovázet hřebce po celou dobu kariéry plemeníka. Kniha by měla obsahovat všechny významné informace o hřebci včetně změn zdravotního stavu a chování při připouštění. Údaje budou využitelné v kontrole dědičnosti.

Ad 4 Exkurze Dobšiná

Zájemci o exkurzi na Dobšinou se mohou hlásit J. Zasadilovi (725 833 334) nejpozději do 07.04.2022. Na základě počtu přihlášených (+ poplatek 1000 Kč) bude zajištěna doprava. Příspěvek na dopravu poskytne i Jihočeský svaz chovatelů koní. Předpokládá se účast členů tohoto svazu a Svazu chovatelů a přátel norika. Pro ostatní zájemce bude konečná cena stanovena podle propočtu nákladů. Odjezd z ČR bude 18.05. dopoledne, nocleh na Dobšiné, 19.05. návštěva chovu koní, odpoledne odjezd do ČR. Je to 600 km, cesta trvá asi 8 až 9 hod.

Ad 5. Různé

  1. Jednání Rad plemenné knihy chladnokrevných plemen koní bude 31.03.2022 ve Slatiňanech.

  2. Svaz jednal s ředitelkou ZH Písek o možnostech zakoupení N hřebců v majetku ZH. Bude stanovena kupní cena jednotlivých hřebců jako podklad pro případné jednání.

  3. RPK SN projevila zájem o účast norických koní na celostátní výstavě tříletých klisen v Pardubicích. Vzhledem k tomu, že účast na této výstavě je jedním z bodů smlouvy o spolupráci mezi Svazem a ASCHK, doporučí Svaz účast skupině vybraných klisen, nejlépe z chovů v bližším okolí Pardubic.

  4. Finále soutěží chladnokrevných koní by mělo proběhnout v Kolesách u Kladrub.

  5. M - dohodne s Ing. Políčkem možnosti vyřízení dotační podpory na výstavy N ze strany ASCHK.

  6. M – připraví s Pavlem Rittichem program na školení kočích v lese na 23.04.2022. Pozvánka bude zveřejněna do konce týdne.

  7. Bylo odevzdáno daňové přiznání za rok 2021.

Logo Altairis Logo ALTAIR.blog