Zápis z 3.jednání výboru dne 22.02.2023 v Plané

Přítomni: L, J, M,

Program:

  1. Školení pro chovatele „Označování koní“

  2. Výstava hospodářských zvířat Brno

  3. Zkoušky výkonnosti koní

  4. Výstava Země Živitelka

Ad 1. Školení „Označování koní“

Školení na téma „Označování koní, popis a zbarvení, předvádění a měření koní“ proběhne dne 25.03. v Dolním Jelení (okres Pardubice). Pozvánka s programem a přihláška je zveřejněna na stránkách Svazu.

Ad 2. Výstava hospodářských zvířat Brno

Výstava proběhne ve dnech 22.-26.04 2023. Pro chladnokrevná plemena koní je zajištěno 15 boxů. Předpokládá se vystoupení v dopoledních i odpoledních hodinách a předvádění koní na ruce, v zápřeži ve spřežení i ukázka práce s kládou eventuálně pod sedlem. Každý kůň by měl být schopen spolehlivého předvedení alespoň ve třech disciplínách. Zájemci o předvedení svých koní se mohou hlásit u pana Luďka Musila (: 607 048 265) nejpozději do 12.03.2023. Komentář k předvedení chladnokrevných plemen zajistí doc. Maršálek.

Ad 3. Zkoušky výkonnosti koní

Dne 02.03.2023 budou upřesněny termíny zkoušek výkonnosti chladnokrevných koní pro rok 2023 a složení zkušebních komisí. Předběžné termíny pro klisny jsou následující:

Předvýběry hřebců:

Termín výběru N hřebců bude upřesněn, zatím předběžně Krevlický Dvůr 22.09.

Podle současně platné metodiky se majitelé koní hlásí u pořadatele zkoušek nejméně 3 týdny předem a zaplatí mu účastnický poplatek za každého koně. Žádáme chovatele, aby věnovali pozornost požadavkům na přípravu koní a splnění požadavku na kování, uzdění a postroje koní a na ústroj kočího v souladu se Zkušebním řádem N. Cestovné a služné pro členy komise hradí od letošního roku ASCHK.

Ad 4. Výstava Země Živitelka

Výstava koní českého norika na ZŽ 2023 (24.-29. srpna) se předpokládá na podobné úrovni jako v minulých letech (zřejmě na předvadišti č.1). Požadavky na kvalitu a připravenost koní budou stejné jako pro výstavu v Brně. Zájemci s uvedením jména koně se mohou hlásit u doc. Maršálka e-mailem, nebo telefonicky 605 430 012.

Ad 4. Různé

  1. Výbor schválil proplacení smutečního věnce pro pana Políčka staršího, dlouholetého pracovníka ZH Písek.
Logo Altairis Logo ALTAIR.blog