Zápis z 8.jednání výboru dne 14.06.2023 v Plané

Přítomni: L, J, M,

Program:

  1. Výstava Země Živitelka 2023
  2. Registrace hříbat
  3. Různé

Ad 1. Výstava Země Živitelka 2023

M jednal v minulém týdnu o prezentaci N koní na ZŽ 2021. V letošním roce bude pro předvádění zvířat otevřeno pouze pískové předvadiště u pavilonu R (v místě obvyklého předvádění skotu). Výstaviště předpokládá ustájení pouze pro 20 koní s tím, že první 3 dny zajistí Svaz chovatelů a přátel norika společně s NH Kladruby (6 až 7 boxů) a další 3 dny JČ svaz chovatelů koní. Zatím byl požadavek na naskladnění koní ve středu 23.08., předvádění koní ve čtvrtek a pátek ve třech až čtyřech blocích v rozsahu asi 30 minut a v sobotu a v neděli by měl obsadit po celý den předvadiště skot (dexter, salers) a ovce a kozy. Znamená to, že v sobotu už se nebude předvádět. Z tohoto rozvrhu také vyplývá, že výstava českých norických koní s veřejným hodnocením exteriéru plánovaná na sobotu se neuskuteční. Výbor Svazu na dnešním jednání rozhodl, že za těchto podmínek se Svaz chovatelů a přátel norika výstavy ZŽ 2023 nezúčastní a přenechá prostor pro vystavování Jihočeskému svazu chovatelů koní. Bude-li mít výstaviště zájem, nabídneme spolupráci pouze na sobotních celostátních dožínkách.

Ad 2 Registrace hříbat

Do dnešního dne byly Svazu zaslány požadavky na registraci 30 hříbat, z toho 24 plemene český norik. Předpokládáme, že registrace hříbat narozených v prvních měsících roku bude probíhat v týdnu od 10.07. (hříběti by v tomto období měly být alespoň 4 měsíce).

U hříbat narozených později předpokládáme registraci v průběhu září až října. Stejně jako v minulých letech považujeme za potřebné, aby byla všechna N hříbata zaregistrována v UEK nejpozději do 15. listopadu.

Výbor děkuje Pavlovi Rittichovi a MVDr. Elišce Jarošové za sponzorské dary ve formě technického vybavení potřebného k zajištění registrace hříbat.

Znovu připomínáme chovatelům, že informaci o narození hříběte stačí poslat mailem na adresu marsalekck@seznam.cz , nejlépe ve formě fotokopie modrého připouštěcího lístku.

Ad 3. Různé

Logo Altairis Logo ALTAIR.blog