Zápis z 12.korespondenčního jednání výboru dne 31.10.2023

Přítomni: L, J, M,

Program:

  1. Zhodnocení členské schůze Svazu
  2. Zhodnocení semináře
  3. Různé

Ad 1. Zhodnocení členské schůze Svazu

Členská schůze proběhla v plánovaném čase za účasti nadpolovičního počtu členů Svazu a několika hostů. Předložená zpráva o činnosti a usnesení budou zveřejněny na www stránkách Svazu. Organizační zajištění a zázemí schůze bylo velmi dobré a výbor děkuje Pavlovi Rittichovi za zajištění prostředí a občerstvení a Školnímu lesnímu podniku ČZU v Kostelci nad Černými lesy za přípravu prostoru i zázemí pro jednání. Byli přijati 3 noví členové Svazu.

Členové Svazu se shodli na názoru, že koně registrovaní jako český norik budou i nadále označováni výžehy jako dosud.

Povinné označení čipem podle vyhlášky platné od 1.1.2024 bude hrazeno chovatelem, pro členy Svazu bude toto označení hradit Svaz.

Členské příspěvky na rok 2024 zůstávají ve stejné výši (1000 Kč), zvyšuje se ale odvod pro ASCHK za každého člena Svazu na 200 Kč.

Výbor upozorňuje znovu na včasné odevzdání připouštěcích rejstříků a žádostí o licenci hřebce na příští rok.

Příští členskou schůzi plánujeme na konec ledna.

Ad 2. Zhodnocení semináře

Semináře se účastnilo 15 zájemců o vzdělávání, jeho průběh byl doplněn bohatou diskusí. Základním předpokladem zachování chovu českého norika zůstává zajištění reprodukce plemene. Počet ročně narozených hříbat (60) z počtu plemenných klisen (530) není zárukou zachování plemene ani předpokladem úspěšného šlechtění. Výbor bude i v příštím roce hledat cesty k podpoře chovatelů, u kterých se narodí hříbě z čistokrevné plemenitby.

Ad 3. Různé

Logo Altairis Logo ALTAIR.blog